Sūris yra vienas iš produktų, kuris gali natūraliai brandinimo metu formuoti pelėsį. Tačiau kai pelėsis atsiranda netikėtai, kyla klausimas – ar vis dar galima valgyti tokį sūrį, ar jį reikėtų išmesti? Atsakymas priklauso nuo sūrio rūšies ir pelėsio pobūdžio.
Ar galima valgyti žalią česnaką?
Žalias česnakas yra populiarus kulinarijoje ir liaudies medicinoje dėl savo stipraus skonio bei galimos naudos sveikatai. Nors dažniausiai jis yra kepamas, troškinamas ar naudojamas miltelių pavidalu, daugelis žmonių svarsto, ar galima valgyti žalią česnaką ir kokie jo privalumai bei trūkumai.
Moliūgas: kalorijos, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Moliūgas – tai sveikas, universalus produktas, turintis daug naudingų maistinių medžiagų. Jis ne tik skanus, bet ir itin maistingas, todėl gali būti puikus pasirinkimas įvairiose mitybos strategijose. Be to, moliūgas yra mažai kaloringas, tačiau gausus vitaminų, mineralų ir antioksidantų.
Ar moliūgų sėklos padeda numesti svorio?
Moliūgų sėklos – maistingas ir skanus užkandis, kuris gali pasiūlyti daugybę sveikatai naudingų savybių. Jos yra turtingos baltymais, skaidulomis ir sveikaisiais riebalais, o šios maistinės medžiagos gali padėti palaikyti sveiką svorio metimą. Bet ar moliūgų sėklos tikrai gali padėti numesti svorio? Panagrinėkime išsamiau.
Batatai: maistingas ir sveikas pasirinkimas
Batatai, dar vadinami saldžiosiomis bulvėmis, yra maistingos šakninės daržovės, kurios yra ne tik skanios, bet ir suteikia daugybę naudos sveikatai. Šie spalvingi gumbiniai augalai yra vertinami dėl gausaus vitaminų, mineralų ir antioksidantų kiekio. Be to, jie lengvai įtraukiami į įvairius patiekalus
Ar galima valgyti sudygusias bulves?
Bulvės yra vienas populiariausių maisto produktų pasaulyje, tačiau netinkamai laikomos jos gali pradėti dygti. Tai kelia klausimą – ar sudygusias bulves vis dar galima valgyti, ar jos tampa pavojingos sveikatai?
Kas yra spelta ir kokia jos nauda sveikatai?
Spelta – tai senovinė javų rūšis, kuri priklauso kviečių šeimai ir yra artima tokiems grūdams kaip miežiai ir rugiai. Nors XIX a. jos populiarumas sumažėjo, pastaruoju metu ši kruopa vėl atrandama kaip sveikatai palankus maisto produktas. Spelta pasižymi aukšta maistine verte, dideliu baltymų kiekiu bei maloniu riešutiniu skoniu. Tad pakalbėkime plačiau apie tai kas yra spelta ir kodėl ji gali būti naudinga.
Morkos: mitas apie geresnį regėjimą ir tikroji nauda sveikatai
Morkos – viena iš populiariausių daržovių visame pasaulyje. Jos ne tik skanios ir universalios, bet ir dažnai giriamos dėl naudos sveikatai, ypač regėjimui. Daugelis iš mūsų esame girdėję seną posakį, kad valgant morkas galima pagerinti regėjimą, o kai kurie net tiki, jog šis poveikis gali padėti geriau matyti tamsoje. Bet ar tai tiesa? Ar morkos tikrai gali daryti stebuklus mūsų akims? Oftalmologai šypsosi nuo tokių klausimų. Atsakykime į juos ir išsiaiškinkime daugiau apie šią nuostabią daržovę.
Šokolado nauda organizmui
Skanu ir sveika – toks turėtų būti sveikos mitybos šūkis. Šokoladas tikrai skanu, tačiau ar sveika? Šokoladas gali būti sveikas, tačiau svarbu valgyti jį saikingai ir pasirinkti kokybišką produktą. Šokolade esanti kakavos savybės gali teigiamai veikti sveikatą, tačiau dauguma komercinių šokoladų yra papildyti cukrumi ir riebalais, todėl geriau rinktis šokoladą su aukšto kakavos kiekio procentu. Sveikiausias šokoladas yra tamsusis šokoladas su aukštu kakavos procentu. Toks šokoladas turi daugiau antioksidantų ir mažiau pridėtinio cukraus. Rekomenduojama rinktis šokoladą, kuriame yra bent 70% kakavos, kad gautumėte didesnę naudą organizmui. Naudingos šokolado savybės Antioksidantai: Kakava yra gausi antioksidantų, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais organizme, mažindami uždegimą ir stiprinant imuninę sistemą. Gera nuotaika: Šokoladas…
Skaidulos: kodėl tai viena svarbiausių medžiagų, kurių taip reikia mūsų organizmui?
Joks pokalbis apie sveiką mitybą ar dietą nepraeina be skaidulų paminėjimo. Tačiau ar viską žinome apie skaidulas? Kodėl jos tokios svarbios ir iš kur jų gauna mūsų organizmas? Kaip tik apie tai ir pakalbėsime šiame straipsnyje. Kas yra skaidulos? Skaidulos yra augalinės ar gyvūninės kilmės nevirškinamos medžiagos, kurios reguliuoja virškinimo procesus ir turi įvairių naudingų poveikių organizmui. Jos svarbios sveikatos išsaugojimui ir normaliam kūno funkcionavimui. Skaidulų privalumai dažnai pripažįstami šiuolaikinėje mokslinėje ir medicininėje bendruomenėje, tačiau pirmasis pradėjo nuodugniai nagrinėti jų svarbą buvo britų mokslininkas Ernestas T. Drake, kuris 1931 metais pristatė savo tyrimų rezultatus apie skaidulų naudą sveikatai. Jo darbas paskatino platesniu tyrinėjimus ir skatino mokslininkus įvertinti šių neįprastai svarbių…