Daržovės, vaisiai, uogos ir kitos natūralios dovanos iš gamtos turi sudaryti didžiąją mūsų mitybos dalį. Pavyzdžiui, per parą patariama suvalgyti ne mažiau nei penkias vaisių ar daržovių porcijas. Nors vasarą, kai aplink sirpsta itin daug uogų, o sodai yra pilni vaisių, tai padaryti gana lengva, tačiau žiemą mus neretai gelbsti šaldyta produkcija. Kuo ji pasižymi ir kodėl reikėtų neabejotinai įtraukti šaldytus vaisius, daržoves bei uogas į kasdienį racioną pasakoja prekybos tinklas „Lidl“. Nepamainomas vitaminų šaltinis Vaisiai, uogos ir daržovės yra viena dosniausių žmonėms maisto grupių, kadangi šios grupės produktuose gausu reikiamų vitaminų ir maisto medžiagų. Svarbu ir tai, kad skirtingi produktai pirmauja pagal tam tikrų medžiagų skaičių: valgant citrusinius vaisius…
Cikorijų kava: sveika kavos alternatyva, kurios mums reikia?
Cikorijų kava žada teigiamą poveikį sveikatai, gerą kavos skonį ir nulį kofeino. Galbūt tai sveikuolių kava, kurios mums reikia?
Viskas apie vandenį – kiek gerti, kiek kalorijų?
Dažnai girdime klausimą: kaip vis dėlto reikia maitintis, kas ta racionali mityba, ką daryti, kad suliesėčiau ir t.t. Suprantama, į tokius klausimus nelengva atsakyti vienu sakiniu. Bet mes atsakome: suaugusiam žmogui per parą vidutiniškai reikia 400 g angliavandenių, 60 g baltymų, 40 g riebalų, mineralinių medžiagų bei vitaminų. O kaip atsakyti į klausimą: ar galima, ar reikia gerti vandenį? Atsakymas paprastas: gerkite tiek, kiek norite. Tačiau panagrinėkime šį klausimą iš esmės. Natūraliame vandenyje (H2O) visada būna ištirpusių įvairių neorganinių ir organinių junginių. Todėl, sakysime, žmogaus aklimatizacija (mūsų klimato juostoje) pirmiausia yra susijusi su šios vietovės vandeniu. Paprastai praeina kelios dienos, kol žmogus, atvykęs gydytis į sanatoriją arba poilsiauti, pripranta prie…
10 būdų sumažinti maisto kaloringumą
Neketini spraustis į griežtus dietos rėmus, bet mielai atsikratytum kelių nereikalingų kilogramų? Išduosime ne vieną paslaptį, kaip tai gali padaryti neatsisakydama galimybės mėgautis skaniu maistu. 1. Užsirašyk, ką suvalgai. Daugelis moterų įsitikinusios, kad valgo visai nedaug, o svoris kažkodėl nekrenta. Žmonės linkę nepastebėti, kiek iš tikrųjų per dieną suvalgo: pamiršta apie ledų porciją gatvėje, kąsnelius, suvalgytus, kai gamina maistą, riešutų saujelę, sukrimstą, kai žiūri televizorių. Vienintelis būdas sužinoti, kiek iš tikrųjų suvalgai, – kelias dienas sąžiningai užsirašinėti kiekvieną kąsnelį. Tokie užrašai labai padeda praregėti. Surašiusi viską, ką per dieną suvalgai, labai akivaizdžiai pamatai, kiek daug iš tikrųjų valgai. Beje, daug kam kyla noras iš esmės keisti savo mitybą. 2. Nevenk…
Obuolių ir kavos įtaka organizmui
Asociacija „The Reader’s Digest Association“ identifikuoja obuolius, kaip vaisius, kuriuos verta įtraukti į savo mitybos racioną. Obuoliai yra geras vitaminų, mineralų bei antioksidantų šaltinis. O kava yra išvirta iš kavos pupelių, kuriose yra stimuliatorius, vadinamas kofeinu. Kofeinas gali turėti tiek teigiamą, tiek neigiamą poveikį organizmui. Rekomenduojama pasitarti su gydytoju, jei planuojate laikytis dietos, kurios pagrindą sudaro obuoliai ir (ar) kava . Antioksidantų funkcijos Knygoje „150 sveikiausių maisto produktų Žemėje” Daktaras Jonny Bowden teigia, kad obuoliuose yra fitocheminių medžiagų, kurios yra galingas antioksidantas. Antioksidantai padeda apsisaugoti nuo ligų, tokių kaip: įvairių širdies ir kraujagyslių ligų, plaučių, prostatos bei odos vėžio ir priešlaikinio senėjimo, sako J. Bowden Pektino privalumai Pektinas yra tirpi…
4 dienų dieta
4 dienų dieta buvo sukurta Dr. Iano Smito, jis taip pat yra autorius tokių dietų kaip: riebalų triuškinimas ir ekstremalus riebalų triuškinimas. Smitas teigia, jog ši dieta padės jos besilaikantiesiems išvengti dažnų dietos laikymosi problemų, t.y. nuobodulio, negalėjimo sau leisti pasmaguriauti, per didelio monotoniškumo, ir lėto progreso. 4 dienų dietos pagrindai 4 Dienų dieta nėra paprasta dieta, kuri trunka keturias dienas, tai daugiau dieta, kurią sudaro 7 skirtingos dalys (moduliai), etapai, kurie trunka po 4 dienas. Smitas mano, jog yra žymiai papraščiau susitelkti į tai, ką valgysi artimiausiomias 4 dienas, nei tai, ką valgysi ir ko ne, keletą savaičių. Dar viena skirtingų dalių reikšmė yra ta, jog jos dėka…