• Patarimai,  Sveika mityba

    Gliukomananas – vertingas papildas svorio metimui

    Svorio metimas tikrai nėra lengvas procesas. Norint ilgalaikių rezultatų būtina įdėti nemažai darbo. Manau, kad tikrai esi skaitęs apie pačius įvairiausius papildus lieknėjimui. O gal išbandei ne vieną dietą. O ar teko kada girdėti apie gliukomananą? Jis yra vienas iš natūralių papildų, kurie padeda lieknėti. Agnė Gedminaitė Miškinienė (Žalioji dėžutė įkūrėja) sako, kad yra tik už natūralius produktus. Todėl dalinasi aktualia informacija apie tai, kas tas gliukomananas.   Straipsnyje papasakosiu:   kas yra gliukomananas  iš kokio augalo išgaunamas gliukomanas  kaip gliukomananas veikia organizmą  kokiame Žaliosios dėžutės produkte yra gliukomanano  kur rasti skanių receptų, padedančių lieknėti  Kas yra gliukomananas?   Taigi, papasakosiu, kas tas gliukomananas. Gliukomananas arba kitaip konjako mananas yra išgaunamas iš augalo. Tai leopardinis amorfofalas (lot. Amorphophallus konjac). Pats gliukomananas išgaunamas iš šio augalo šaknų. Tai iš Japonijos kilęs augalas. Jo šaknyse yra daug skaidulinių…

  • Patarimai

    Kodėl verta laikytis dietos?

    Šiais laikais dietos laikymasis, atrodo, prarado savo prasmę dėl įvairių, apgaulingų „receptų“, kaip „greitai ir be vargo“ numesti svorio. „Žaibiškų“ efektų nebūna. Paprastai, dietos laikymasis reiškia vartoti tam tikrus maisto produktus, kuriuos žmogus pasirenka pats arba jie parenkami dietologo ar gydytojo pagalba. Dietos gali duoti daug naudos, jei yra pasirenkamos tikslingai ir jos yra laikomasi pagal taisykles. Svorio metimas Noras numesti svorio yra bene dažniausia dietų laikymosi priežastis. Net turint kelis kilogramus viršsvorio jaučiamas fizinis diskomfortas bei to įtaka sveikatai; jau nekalbant apie estetinius trūkumus. Papildomi, nereikalingi kilogramai apsunkina kūno organus – jie priverčiami „dirbti“ sunkiau nei turėtų tai daryti, vien dėl to, kad aprūpintų papildomą bei nereikalingą kūno masę…

  • Patarimai

    Viskas apie vandenį – kiek gerti, kiek kalorijų?

    Dažnai girdime klausimą: kaip vis dėlto reikia maitintis, kas ta racionali mityba, ką daryti, kad suliesėčiau ir t.t. Suprantama, į tokius klausimus nelengva atsakyti vienu sa­kiniu. Bet mes atsakome: suaugusiam žmogui per parą vidutiniškai reikia 400 g angliavandenių, 60 g baltymų, 40 g riebalų, mine­ralinių medžiagų bei vitaminų. O kaip atsakyti į klausimą: ar galima, ar reikia gerti van­denį? Atsakymas paprastas: gerkite tiek, kiek norite. Tačiau panagrinėkime šį klausimą iš esmės. Natūraliame vandenyje (H2O) visada būna ištirpusių įvairių neorganinių ir organinių junginių. Todėl, sakysime, žmogaus aklimatizacija (mūsų klimato juostoje) pirmiausia yra susijusi su šios vietovės vandeniu. Pa­prastai praeina kelios dienos, kol žmogus, atvykęs gydytis į sana­toriją arba poilsiauti, pripranta prie…

  • Patarimai,  Produktai

    Mineralinės medžiagos jūsų kūnui

    Mineralinės medžiagos sudaro apie 4 proc. suaugusio žmogaus kūno svorio. Daugiau kaip pusė šio kiekio — tai kaulų, dantų, nagų ir minkštųjų audinių statybinė medžiaga. Likusi dalis yra kraujyje ir kituose skysčiuose. Beveik visi pirminiai elementai mūsų organizme sudaro tam tikrus junginius. Daugelio jų randama labai mažai, todėl jie vadinami mikroelementais (pavyz­džiui, cinkas, silicis, fluoras ir kt.). Mineralinės medžiagos regu­liuoja daugelį procesų: virškinimą, medžiagų apykaitą ir jų įsi­savinimą. Žodžiu, be jų organizmas negalėtų gyventi ir dirbti. Mineralinės medžiagos matuojamos gramais, miligramais ar­ba mikrogramais. Suaugusio vyro, sveriančio 70 kg, organizme yra šių mineralinių medžiagų: Kalcio – 1050 g Fosforo – 700 g Kalio – 245 g Sieros – 175 g Chloro…

  • Mokamas turinys,  Patarimai

    Keptuvių pasirinkimas – ką privalote žinoti?

    Jei namuose gaminate dažniau nei porą kartų per savaitę, tuomet turėtumėte atkreipti dėmesį ne tik į tai ką valgote, bet ir su kuo gaminate valgį. Ir nors dažnai akcentuojama, jog patiekalų skonis priklauso nuo virėjo, tačiau net geriausias virėjas neparuoš šedevro su netinkamais virtuvės įrankiais. Šiandien akcentas ir dėmesys į keptuves. Kaip pasirinkti keptuvę, kokios jų savybės turėtų atkreipti mūsų dėmesį ir kokiais kriterijais derėtų vadovautis. Temperatūra ir du esminiai kokybės kriterijai Kas yra gera keptuvė ? Pirmiausia ta, kuri gerai reaguoja į temperatūros pokyčius. T.y. jei jūs padidinote ugnies stiprumą ir norite trumpai ir greitai pakepinti – keptuvė turi greitai perduoti temperatūros pasikeitimus maistui. Kitaip sakant, jei keptuvėje kas…

  • Mokamas turinys,  Patarimai

    Kūdikio priežiūra: 5 esminiai patarimai

    Jaunoms mamos kūdikių priežiūra dažnai atrodo labai sudėtingas darbas. Visgi, reikia nepamiršti, kad šiuo metu atsiradus bet kokioms problemoms galima gana greitai rasti reikalingą info, juolab, specialūs daiktai padeda priežiūros darbus padaryti ne tik kur kas paprastesniais, tačiau taip pat ir saugesniais. Jeigu, visgi, baiminatės – nurodysime Jums kelis esminius patarimus, kurie padės jaustis ramiu, kad vaikas visada bus ramus ir sveikas augs. 1.      Pirmiausia labai svarbu pasirūpinti, kad vaikas būtų visada pavalgę. Tačiau lygiai taip pat svarbu ne tik nelaikyti jo alkano, kaip ir nemaitinti per daug. Geriausia yra nusistayti valandas, kuriomis galimas vaiko maitinimas. Tokiu atveju galėsite jaustis ramiai, kad mažylis visada bus sotus, tačiau skrandukas…

  • Patarimai

    Kaip laikytis dietos, norint numesti svorio?

    Normalaus ir sveiko kūno svorio pasiekimas ir jo išlaikymas yra didelė investicija į savo sveikatą. Harvardo visuomenės sveikatos mokykla teigia, jog nutukimas padidina susirgimo riziką daugeliu lėtinių ligų, tokių kaip artritas, vėžys, įvairūs širdies sutrikimai. Beto, turintiems per didelį antsvorį žmonėms, padidėja tikimybė mirti anksčiau. Populiariose svorio dietose visuomet teikiami greiti būdai kaip numesti svorio, bet jose dažnai nėra supažindinama su būdais, padėsiančiais išlaikyti sveikatos pakitimus ilgalaikiais. Laikykitės sveikos mitybos ir reguliaraus fizinio aktyvumo pagrindų tam, kad netekus antsvorio, galėtumėte tokį jį ir toliau išlaikyti. 1 žingsnis Apskaičiuokite kalorijų skaičių, kurį jums reikia suvartoti per dieną. Naudokitės šiuo skaičiuotuvu: http://www.livestrong.com/thedailyplate/ . Laukelyje „Age“, įrašykite savo amžių, „Height“ – ūgį (metrus…

  • Patarimai

    Dirgliosios žarnos sindromas ir jo gydymas

    Žarnyne yra per milijardą nervinių ląstelių,  o žarnyno negalavimai – vieni opiausių, sukeliantys itin daug nemalonumų ir trukdantys gyventi įprastą gyvenimą. Prie vieno iš dažniausiai pasitaikančių virškinamojo trakto negalavimų galima priskirti dirgliosios žarnos sindromą. Vidutiniškai jis aptinkamas 1 iš 12, o kai kuriose šalyse – net 1 iš 4 pacientų. Dažniausiai šis sindromas pasireiškia jauniems ir vidutinio amžiaus žmonėms, ypač tiems, kurie nuolat patiria stresą. Į rizikos grupę patenka daugiau moterų nei vyrų. Sindromą išduoda visiškai nekalti simptomai Dirgliosios žarnos sindromą galima įtarti, jei nuolat vargina žarnyno negalavimai – skauda pilvą, viduriuojate ar atvirkščiai – viduriai užkietėję. Pacientai neretai junta žarnyno skausmą, atsiranda nedidelis uždegimas, pakinta mikroflora ir kt.  Vienas…

  • Mokamas turinys,  Patarimai

    Pusryčiai Vilniuje

    Pusryčiai, pietūs ir vakarienė – tai būtini dienos ritualai, padedantys visą dieną jaustis darbingiems, energingiems ir sveikiems. Beje, subalansuota mityba ir tinkamai pasirinkti pusryčiai taip pat nulemia gerą bendrą savijautą ir fizinę sveikatą. Pusryčiavimas – dienos pradžioje atliekamas valgymo ritualas, kurį dažniausiai sudaro pasirinktas patiekalas ir šaltas arba karštas gėrimas (sultys, arbata, kava ar kt.). Verta paminėti, jog pusryčių istorija siekia labai senus laikus. Dar nuo Didžiosios Lietuvos Kunigaikštystės laikų ant pusryčių stalo būdavo gausus patiekalų pasirinkimas: pieno produktai (varškėčiai, varškės sūris, varškė), įvairūs miltiniai patiekalai, košės. Kiek vėliau atsirado ir kiaušinienė, pagardinama papildomais skoniais – svogūnais, lašinukais ar mėgstamomis daržovėmis. O po daugybės metų, ant stalo atsirado ir dabar…

  • Mokamas turinys,  Patarimai,  Produktai

    Sveika mityba ir tai, kaip gurmė patiekalų restoranas Trakuose praturtins jūsų mitybą

    Daugybė vartotojų iki šiol mano, kad dieta – tai griežtas savo kasdienės mitybos apribojimas iki vos vieno ar kelio produktų, o sveika mityba – tai žalių lapinių daržovių valgymas. Laimei, šis požiūris neturi nieko bendro su tikrąja sveikos mitybos ir dietos samprata. Žmogus, kuris laikosi dietos – kasdien maitinasi labai sveikai ir pilnavertiškai, į savo kasdienės mitybos racioną įtraukdamas daugybę šviežių, skirtingų ir skanių maisto produktų, kurie savo sudėtyje turi labai daug kiekvieno iš mūsų organizmui būtinų vitaminų ir mineralų. Todėl į sveikos mitybos propagavimą reikėtų žvelgti visiškai kitomis akimis – nesigąsdinant ir nebandant savęs įsprausti į labai griežtus bei neperžengiamus rėmus. Žinoma, sveikai besimaitinantis žmogus turėtų suprasti, kad jo…