Patarimai

Ūkininkų vištiena – natūralus ir skanus sprendimas sveikai mitybai

Nors pasaulyje sparčiai daugėja žmonių atsisakančių mėsos bei kitų gyvulinės kilmės maisto produktų, vis dėlto yra ir labai daug žmonių, kurie jokiu būdu nenorėtų ir negalėtų išbraukti mėsos iš savo mitybos raciono. Prekybos vietose galime įsigyti įvairių mėsos rūšių, tačiau stengiantis maitintis kuo sveikiau, verta būti išrankesniems ir rinktis aukštos kokybės, didesnės maistinės vertės mėsą. Bene populiariausia mėsa pirkėjų tarpe yra vištiena.

Kodėl sveikai mitybai verta rinktis vištieną?

  • Iš vištienos galima paruošti daugybę gardžių bei sveikų patiekalų. Tai priklauso nuo pasirinktos vištienos. Rekomenduojama pirkti vietinių ūkininkų siūlomą vištieną. Ji yra aukštos kokybės, ūkininkai siūlo įsigyti tiek visą viščiuką, tiek atskirų jo dalių.
  • Vištiena yra baltymų šaltinis. Jie reikalingi kaulams ir raumenims, jų vystymuisi ir stiprinimui.
  • Vartojant vištieną gali pavykti atsikratyti nepageidaujamų kūno kilogramų. Tai pakankamai liesa mėsa,ypač vištienos krūtinėlė, ji turi mažai riebalų, todėl yra naudinga norintiems sulieknėti. Patiekalus iš vištų krūtinėlės yra labai pamėgę sportuojantys žmonės, nors ši mėsa turi mažai kalorijų, tačiau padeda formuotis raumenims, nepriaugti papildomo svorio.
  • Vištienoje yra seleno ir vitamino D. Šie elementai labai reikalingi stipriam imunitetui.
  • Vištienoje gausu mums būtinų amino rūgščių, kurios dalyvauja svarbiuose organizmo procesuose, reguliuoje kai kurių hormonų gamybą.
  • Vištienoje taip pat randama ir fosforo, kuris būtinas stipriems kaulams bei dantims.
  • Iš vištienos galima paruošti platų spektrą įvairių patiekalų. Ją galima kepti keptuvėje ar orkaitėje, gaminti troškinius, virti sriubas.  Rūkytos, keptos ar virtos vištienos galima dėti į salotas, pagaminti šaltų užkandžių, sumuštinių, šaltienos, paštetų.

Kokybiška vištiena padės palaikyti gerą sveikatos būklę bei praturtins mitybą.