Labai skanios krevetės su šonine ir traškiais svogūnų žiedais. Parinkti produktai, kuriuos naudinga valgyti.
Marinuotos krevetės (vienai porcijai)
- Tigrinės krevetės, 5 vnt.
- Alyvuogių aliejus, 1 v.š.
- Čili pipiras, pora griežinėlių
- Apelsino tarkuota žievelė, 1 a.š
- Laimo vaisius, 1 griežinėlis
- Česnakas, 1 skiltelė
- Druska, baltieji pipirai
- Rūkyta šoninė (susukti krevetėms)
- Sviestas, 1 v.š (krevetėms kepti)
Brokolių košė (vienai porcijai)
- Brokoliai, 120 g
- Sviestas, 1 v.š
- Grietinėlė, 2 v.š
- Druska, baltieji pipirai
Kepti svogūnų žiedai (vienai porcijai)
- Svogūnas, 1 vnt (vidutinio dydžio)
- Miltai, 3 v.š
- Aliejus virti traškiems svogūnų žiedams, druska
Pomidorų padažas (vienai porcijai)
- Pomidoras, 30-40 g
- Apelsino žievelė, 0,5 a.š (tarkuota)
- Alyvuogių aliejus, 1-2 v.š
- Kalendra, druska, baltieji pipirai, cukrus, laimo vaisiaus sultys, balzamiko acto sirupas
Dekoracijai
- “Frize” arba “Rukolos” salotų lapeliai
Krevetės
Atsišildykite krevetes. Išimkite iš šaldiklio ir nakčiai palikite šaldytuve. Atšilusias krevetes išlukštenkite iš kiauto ir marinuokite. Į dubenį sudėkite paruoštas krevetes, smulkiai kapotą česnaką, truputį šviežio, pjaustyto čili pipiro, laimo griežinėlį, tarkuotos apelsino odelės, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir sumaišykite.
Uždenkite maistine plėvele ir palikite porai valandų marinuotis. Išsimarinavusias krevetes apvyniokite ilgais, supjaustytos šoninės šiaudeliais.
Paruoštas krevetes kepkite keptuvėje, skaidrintame svieste ant vidutinio karščio. Pabarstykite druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Kepti krevečių ilgai nereikia. Krevetės pradėjo raudonuoti, dar porą minučių ir viskas.
Pomidorų padažas
Nuo pomidoro nulupkite odelę, išimkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į dubenėlį, įberkite tarkuotos apelsino žievelės, pjaustytos kalendros lapelių, įpilkite alyvuogių aliejaus, išspauskite laimo sulčių, gerai šluotele išmaišykite. Paskaninkite druska, cukrumi ir šviežiai maltais baltaisiais pipirais.
Svogūnų žiedai
Didelį svogūną supjaustykite 0,5 cm storio žiedais. Apvoliokite miltuose ir virkite įkaitintame aliejuje 160 C. Verkite kol žiedai įgaus gražų, rusvą atspalvį. Išvirtus išdėkite ant padėklo, iškloto servetėle, kad sugertų aliejų nuo svogūnų. Pabarstykite druska.
Brokolių košė
Nuo brokolių kotelių nupjaustykite žiedynus ir apvirkite pasūdytame vandenyje, kol jie suminkštės, tačiau liks neištižę ir nepraradę spalvos. Apvirtus brokolius sudėkite į trintuvą, įdėkite gabalėlį sviesto, virintos karštos grietinėlės, paskaninkite druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais ir trinkite iki vientisos masės. Paruoštą košę, reikalui esant, dar kartą paskaninkite druska, bei pipirais.
Serviruojame
Į lėkštės vidurį, konditerinio žiedo pagalba, gražiai išdėkite brokolių košę. Aplink išdėkite šiltas, keptas krevetes, ant viršaus išdėkite svogūnų žiedus. Pašlakstykite pomidorų padažu bei balzamiko acto sirupu. Pagražinkite salotų lapeliais.
Paruošta pagal: https://valgo.me/