Mokamas turinys

Ką reikia žinoti, norint pasigaminti saldainius namuose?

Sek instrukcijas ir viskas! Arba nusipirk parduotuvėje. Tokį patarimą tikrai galima išgirsti, kuomet kas nors prasitaria norintis pasigaminti saldainių namuose. Ir nesvarbu kokių – čiulpinukų, šokoladinių ar triufelių. O pasigaminti skanėstų namuose nėra sunku, tereikia iš tiesų įsiskaityti į receptą ir žinoti keletą gudrybių arba niuansų.

Nesvarbu, ar esate naujokai virtuvėje, ar patyrę kulinarai, norintys išbandyti savo jėgas saldainių gaminime, šie patarimai suteiks žinių, kurios pravers skanėstų gamyboje.

Įprasti ingredientai

Yra du pagrindiniai saldainių skonį lemiantys veiksniai: naudojami ingredientai ir procedūra, kurios laikotės. Mokydamiesi apie įprastus saldainių ingredientus, tokius kaip šokoladas ir cukrus, ir pasirinkdami geriausius ingredientus, kuriuos galite rasti, jūs galite užsitikrinti sėkmę gaminant tokius saldainius, jog visi pirštus laižys.

Cukraus naudojimas

Saldainių gaminime nėra nieko labai paslaptingo ar sudėtingo, tačiau jei konditerijos pasaulyje esate naujokai, kai kurios receptų instrukcijos gali pasirodyti painios. Saldainiai, kurių pagrindas yra cukraus sirupas (kartu virtas cukrus ir vanduo) dažnai recepte nurodo virti sirupą iki tam tikros temperatūros. Norėdami gaminti pagal tokius receptus, jūs turėtumėte įsigyti specialų termometrą virimo temperatūrai matuoti.

Šokolado naudojimas

Be cukraus, šokoladas yra bene labiausiai paplitęs saldainių ingredientas, todėl svarbu žinoti, kaip sėkmingai dirbti su šokoladu. Turėsite tinkamai atlikti dažniausiai pasitaikančias receptuose užduotis – nuo kapojimo iki lydymo. Jos nėra sudėtingos, suklysti nėra sudėtinga, apart šokolado perkaitinimo.

Kitas svarbus niuansas – gero šokolado pasirinkimas. Negailėkite pinigų, tai tarsi investicija į gerą nuotaiką ragaujant savo pačių sukurtus skanėstus. Kokybiškas konditerinis šokoladas, kurio galima užsisakyti ir internetu, tikrai praturtins skoniu bet kokį saldumyną. Tuo labiau, kad šokoladas internetu gali būti užsakomas didesniais kiekiais, tad turėsite atsargų ilgam ir bet kada sugalvojus galėsite kibti į saldainių gamybą.

Įranga saldainių gamybai

Apskritai, norint gaminti saldainius, specializuotos įrangos nereikia daug. Daugelis saldainių gali būti pagaminti naudojant pagrindinius virtuvės įrankius, kuriuos dauguma žmonių jau turi savo virtuvėse. Tačiau yra keletas įrankių, kurie vėl ir vėl paminimi receptuose, pavyzdžiui, saldainių termometras virimo temperatūrai matuoti. O jei planuojate reguliariai gaminti saldainius, bus naudinga susipažinti su dažniausiai naudojama saldainių ir šokolado įranga.

Vienas iš svarbiausių šokolado darbų elementų yra lydymo įranga. Dažniausiai naudojamas dvigubas puodas. Šis įrankis paprastai susideda iš puodo, pripildyto verdančio vandens, ir įmontuoto metalinio dubenėlio, kuris pakabintas virš puodo ir jame tirpsta šokoladas. Šis variantas užtikrina, kad šokoladas gauna švelnų šilumos srautą iš žemiau esančio karšto vandens, tačiau neperkaista ir nesiliečia su vandeniu.

Žinoma, tam pačiam rezultatui pasiekti galima naudoti ir mikrobangų krosnelę. Tačiau joje šokoladas dažnai perkaitinamas. Tad jei yra galimybė sumažinti mikrobangų krosnelės galingumą, rinkitės mažiausią įmanomą. O taip pat galite šildyti trumpais intervalais.

Kitas svarbus įrankis dirbant su šokoladu – svarstyklės. Kadangi naudojamas smulkintas šokoladas, gana sudėtinga tinkamai jį matuoti. Vienintelis tikslus variantas – sverti. Jei jau senai planavote įsigyti kokybiškas virtuvės svarstykles – dabar pats laikas!

Apibendrinant, saldainių gaminimas – tikras malonumas. Kaip jau supratote iš šio straipsnio, procesas nereikalauja ypatingų žinių ar prietaisų. O rezultatas visada maloniai nustebina – nėra nieko geriau už savo pačių pagamintą skanėstą.