Gurmaniški mėsos patiekalai iš žvėrienos

Kaip žinome, maisto gaminimas atima nemažai laiko, taigi grįžus po sunkios darbo dienos nesinori viso vakaro praleisti prie puodų. Taigi dažnai susitepame elementarų sumuštinį arba suvalgome kažką greito – varškės sūrelį ar užpilamos karštu vandeniu košės. Analogiškai ir su pusryčiais – išgeriame kavos puodelį ir tuščiu skrandžiu bėgame į darbą. Tačiau tai nėra gerai, nes pusryčiai yra svarbiausia dienos maisto porcija, su kuria energijos gauname visai dienai. Mėsos patiekalai – ne pats geriausias pasirinkimas pusryčiams, tačiau tai visgi geriau nei nieko. Geriausia mėsa per pusryčius valgyti kaip papildomą patiekalą, pavyzdžiui kaip pagardą ant sumuštinio.

Jei ruošiatės kokiai specialiai progai ar šeimos šventei verta pagalvoti apie labiau egzotiškus patiekalus, kurių receptai taip pat yra publikuojami internete. Vienas paprasčiausių būdų nustebinti svečius yra paruošti patiekalą iš žverienos. Šios mėsos galima gauti ūkininkų turguje arba iš anksto suderinus su medžiotojų būreliu, užsakyti kelis kilogramus elnienos ar šernienos. Žveriena paprastai yra ne tokia riebi, todėl ją galima velgyti net laikantis dietos.

Šiais patiekalais bus nustebinti net ir didžiausi gurmanai ir maisto ekspertai, nes žvėriena anaiptol nėra įprastas ir kasdienis patiekalas. Beje, žvėrienos neįmanoma nusipirkti parduotuvėse ir prekybos centruose, tad teks pažinoti medžiotojus. Jei apsiribojama tik šaltaisiais valgiais, puikiai tiks greitai paruošiami daržovių ir mėsos patiekalai – tai vėrinukai su rūkytais kumpeliais, rūkyta dešra, Serano kumpiu, pakepta mėsa ir pan. Tereikia imti gabalėlį mėsos, agurko, pomidoro, alyvuogę ir ką tik sugalvojame ir viską suverti ant smeigtuko ar specialiai sumuštiniams gaminti skirtų pagaliukų. Taip pat šventėms tinka pikantiški krepšeliai, įdaryti įvairiomis salotomis su krabų lazdelėmis, su sūriu ir kiaušiniu, daržovių salotomis ir pan. Gimtadienių šventėse populiarūs žuvies patiekalai – įvairių rūšių silkė bei salotos, pagamintos iš tam tikrų rūšių žuvies ir pagardintos žirneliais, majonezu ir svogūnais. Žuvies patiekalams paruošti neteks ieškoti pažystamų žvejų, nes skirtingai nuo žvėrienos – parduotuvėse galima nusipirkti ir egzotiškos žuvies.  Žuvis yra mažai koloringas maistas, kurį rekomenduojama vartoti kasdieną.